Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 26 juli, 2023 - 14:27Uppdaterad: onsdag, 26 juli, 2023 - 15:05

Polisen om sista veckan i juli – förhållandevis normal

Sista veckan i juli har hittills varit en förhållandevis normal sommarvecka.

Trots detta är den här veckan en av de mest intensiva tiderna på året för polisen, då många människor samlas på samma yta, meddelar Tommy Thörnroos till Ålands Radio. Det har mestadels varit olika ordningsstörningar, men även några misshandelsanmälningar har kommit till polisens kännedom.  

– Sen så kanske man urinerar på stan eller liknande när man inte riktigt orkar ta sig hem och behovet tränger på. Så det har delats ut en hel del böteslappar för det, säger Thörnroos. 

Trots semestertider är polisens bedömning att de är så många poliser på jobb som de behöver vara och man har begärt in kollegor från fastlandet. Thörnroos vill även uppmana till att tänka på sitt eget beteende, anpassa det efter situationen och att man ska försöka vara hjälpsam mot dem runt omkring sig, så att det blir så trivsamt som möjligt för allihopa. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »