Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 25 juli, 2023 - 13:42Uppdaterad: tisdag, 25 juli, 2023 - 17:25
  • Bild över Nygatan i Mariehamn. Foto: Emma Engqvist

Skyfall över Åland

Efter klockan 11 på tisdagen kom ett rejält regnväder över Åland och under eftermiddagen återkom nederbörden.  

I och med den stora mängden vatten som kom uppstod på dagen översvämning åtminstone vid Hotell Arkipelag.  

- Det var frågan om 25 millimeter på tio minuter och då blir det lite jobbigt för att rörsystemet klarar inte av det, säger Ralf Enholm, arbetsledare vid Mariehamns Stads VA-verk.

Ralf Enholm menar att han har haft en hektisk dag hittills. 

- Det har nästan varit katastrofalt. Det kom så mycket vatten på en och samma gång att vi hade svårt att hjälpa alla, säger han.

Vid Mariehamns Räddningsverk säger brandinspektör Tomas Ahlqvist att regnet kom i större mängder lokalt och att dagvattensystemet inte hinner ta undan det regn som kommer.  

- Då rinner det in i de lägsta punkterna där hus och sådant kan finnas, säger han. 

Han tillägger vid 14.30-tiden att det inte varit några storskaliga problem och att räddningsverket rört sig mestadels i Mariehamnsområdet. Tomas Ahlqvist påminner om att rengöra sina dagvattensystem så att det finns ett flöde, men att det ändå kan vara svårt när det kommer stora mängder vatten på kort tid.  

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »