Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 25 juli, 2023 - 06:43Uppdaterad: tisdag, 25 juli, 2023 - 10:39
  • Intendent Alma Karlsson förklarar att det ännu finns utställningar på slottet, fastän vissa montrar står tomma. Foto: Shania Eklund.
  • En monter som står tom. Foto: Shania Eklund.

Tom utställningsmonter vid Kastelholms slott väcker frågor

En av Kastelholms slotts fyra utställningsmontrar står helt tom, vilket väckt frågor hos besökarna.

Den tomma montern är en klimatmonter och ett nytt tillskott för att återigen kunna ställa ut föremål, av till exempel ben och läder, som nu bevarats i museets magasin för att inte ta skada av slottets kyliga klimat. Under vintern 2022 har man planlagt hur den nya montern ska inredas.  

- Det är inte så att man har rensat slottet helt på den förra utställningen och nu har lämnat det tomt, utan det finns kvar av allt, säger intendent Alma Karlsson vid Kastelholms slott. 

Karlsson menar att målet var att den tomma montern skulle vara inredd och att de övriga montrarna skulle ha fyllts på innan årets högsäsong, men att de nu siktar på att ha allting färdigställt innan de öppnar för säsongen 2024.  

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »