Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 24 juli, 2023 - 17:22Uppdaterad: måndag, 24 juli, 2023 - 18:22
  • Veronica Thörnroos. Foto: Rasmus Karlsson

Lantrådet om mandatperioden: "Jag känner mig snuvad"

- Jag känner mig lite snuvad på lantrådsposten, så säger lantrådet Veronica Thörnroos (C) i en intervju med Ålands radio. Detta på en fråga om hur den gångna mandatperioden varit.

Hon anger covidpandemin och kriget i Ukraina som orsaker till varför regeringen har haft det tufft. Men det är inte bara externa faktorer som orsakat problem för regeringen, samarbetet mellan partierna har också knakat i fogarna. På frågan hur det varit att samarbeta med Obunden samling säger Veronica Thörnroos att det har varit en utmaning för att Obunden samling inte har regeringserfarenhet sen tidigare.  

 Lantrådet fick också frågan vad Centern vill göra för att få ekonomin i balans och på det svarade hon att  

- Jag är inte villig att spara på den åländska välfärden här och nu däremot är jag villig att söka effektivitetslösningar.  

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »