Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 21 juli, 2023 - 14:33Uppdaterad: fredag, 21 juli, 2023 - 15:13

Landskapsregeringen gör naturinventeringar

Mellan den 31 juli och 4 augsuti genomför landskapsregeringen naturinventeringar i södra Mariehamn och Järsö-Nåtöområdet. Detta för att skapa underlag till en förstudie av Järsövägen, som är ett av vägnätsbyråns projekt.

Man skriver i ett pressmeddelande att det görs fördjupade inventeringar av flera artgrupper, exempelvis ryggradslösa djur, fåglar, fladdermöss, kräldjur, groddjur och kärlväxter. Vissa av inventeringarna sker kvällstid och fladdermusinventeringen sker på natten. Områden som ska inventeras är Järsövägen från Lökskärsvägen i Mariehamn till Norråkersvägen i Lemland, Espholms och Norra Espholms Natura 2000-områden samt Nåtö-Jungfruskär. Om det är dåligt väder kan inventeringarna ske under vecka 33. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »