Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 11 juli, 2023 - 09:49

Norskt företag får näringsrätt för restaureringsarbete på Pommern

Den norska stiftelsen Hardanger og Voss museum får tillstånd för restaureringsarbete på fartyget Pommern. Detta enligt ett beslut från landskapsregeringen.

Vidare skriver landskapsregeringen i sitt beslut att lokala resurser och lokal arbetskraft ska användas i mån av möjlighet. Ett villkor för tillståndet är att verksamhetsspråket är svenska. Detta innebär att kunder ska garanteras service och information på svenska samt att de anställda som är placerade på Åland ska kunna använda svenska i sitt dagliga arbete och få all information rörande anställningsförhållandet på svenska. Tillståndet gäller under förutsättning att villkoren är uppfyllda. Den tillfälliga näringsrätten beviljas mellan den första september i år till och med den första augusti 2028. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »