Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 10 juli, 2023 - 15:26Uppdaterad: tisdag, 11 juli, 2023 - 07:21

Demilitariseringen igen i störst fokus i finsk media i juni

Demilitariseringen, Rysslands konsulat och Viking Lines beslut att dra in annonseringen i Nya Åland är de ämnen som fått tangenterna att gå heta i riksmedia i juni. 

Ålands representation i Helsingfors sammanställning visar att över hälften av de artiklar som skrivits med ålandskoppling i juni har handlat om demilitariseringen. Intresset har varit särskilt stort efter att president Sauli Niinistö under Gullrandasamtalen begärt en utredning om konsultates rättsliga status och i samma veva demilitariseringen.  

Artiklarna om sjöfart har dominerats av skrivelser om Viking Lines beslut att upphöra med annonseringen i Nya Åland efter att Nya Åland i två ledare kritiserade bolaget.  

Övrigt som nådde riksmedia var bland annat nedläggningen av Pub Ettan, Nordic Fish miljonsatsning på Föglö och Ålands riksdagsledamot Mats Löfströms kommentarer kring regeringsprogrammet. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »