Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 29 juni, 2023 - 10:01Uppdaterad: torsdag, 29 juni, 2023 - 12:54
  • Vissa tider och dagar kan det vara lång kör till polisens tillståndsservice. Arkivbild.

Boka tid hos polisen för tillståndsärenden

Polisen uppmanar alla som har ett ärende till tillståndsservicen att boka tid på förhand för att slippa att sitta i kö och vänta länge. 

Trycket på tillståndsservicen är högre under sommarmånaderna, då flera är lediga eller på Åland för att semestra och tar tillfälle i akt och ansöker om diverse tillstånd. Kundflödet varierar mycket under dagen och veckodagar. Det för med sig att det stundvis uppstår mycket långa köer. För att alla skall få sina ärenden handlagda och att kötiderna inte ska bli så långa önskar polisen att fler börja boka tid för sina besök. 

Det går i nuläget att boka tid för pass, identitetskort, åländska körkort och vapenansökningar. Pass och identitetskort kan också sökas elektroniskt.   

Via den här länken går det att boka tid hos polisen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »