Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 26 januari, 2017 - 11:40Uppdaterad: torsdag, 26 januari, 2017 - 11:40

Om livets mening

Åldrandet har intresserat författaren Merete Mazzarella redan länge men med stigande ålder har perspektivet på ämnet gradvis förändrats samtidigt som hon tagit sig an den mer övergripande frågan om livets mening i sin nya bok.

Merete Mazzarella gästade Mariehamn senaste vecka för att ur en äldre författares perspektiv resonera kring åldrande med personalen på Folkhälsan här.  Samtidigt är hon aktuell med en ny bok med den lätt pretentiösa titeln Om livets mening. Det är skillnad på meningen MED livet och meningen I livet säger Mazzarella. De sociala kontaktnäten är livsviktiga för ett gott liv säger hon bland annat. Kan man leva ett gott liv i ett samhälle som faller sönder frågar hon sig också och resonerar kring empatin i vår tid - å ena sidan översköljs vi av händelser, tragedier mm som pockar på vår empati, å andra sidan har empatiyttringar snuttifierats till hastiga kommentarer på facebook och de är inte uttryck för verklig empati säger Merete Mazzarella bestämt.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »