Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 22 juni, 2023 - 15:47Uppdaterad: torsdag, 22 juni, 2023 - 16:04
  • KD-unga vill möjliggöra försvarsutbildning på Åland. Bild från försvarsutbildningsföreningen.

KD-unga vill slopa Ålands demilitarisering

Kristdemokraternas ungdomsförbund vill slopa Ålands demilitarisering, stänga det ryska konsulatet i Mariehamn och omvärdera de internationella avtal som dessa baserar sig på. Det meddelar förbundet i ett pressmeddelande i dag torsdag. 

I meddelandet hänvisar de bland annat till president Niinistös uttalande vid riksdagens öppnande i april, om att det förändrade säkerhetsläget och den utvecklade militärteknologin gör det svårt att tillämpa nuvarande avtal på ett ändamålsenligt sätt. 

På grund av sjöfarten har Åland en viktig beredskapsroll i Finland. Ryssland kunde göra stor skada om de tog över Ålands skärgård och havsområden, skriver Eemil Silventoinen, ansvarig för utrikes och säkerhetspolitik inom KD-unga. 

Vidare kräver ungdomsförbundet att den nya regeringen främjar Ålands självförsvar genom att göra ålänningarna mer delaktiga i försvarsfrågor, och möjliggöra försvarsutbildning också på Åland. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »