Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 20 juni, 2023 - 13:29Uppdaterad: tisdag, 20 juni, 2023 - 15:21

Ambulans och polis tillkallades efter bråk på Alandia cup 

Polis och ambulans tillkallades till Backebergs fotbollsplan i Strandnäs i går eftermiddag efter ett våldsamt gräl i en match i Alandia Cup, fotbollsturneringen för barn.  

Matchen pågick mellan Hammarlands IK och Leppävaaran pallo då grälet bröt ut, men de två lagen har olika syn på vad som inträffat. 

Enligt Hammarlands idrottsklubbs tränare Markus Danielsson var det frågan om en tackling en av deras spelare gjorde, och när han gått över för att be om ursäkt, hade det andra lagets ledare skällt ut honom. 

Enligt Leppävaaran pallos lagledare Juha Stjärnstedt hade Hammarlandspelaren under avblåst match gått fram och slagit till en av deras spelare med knytnäve i bakhuvudet.  

Ambulans och polis kallades till platsen, och spelaren som fått slaget åkte till sjukhuset för tillsyn, varefter diskussioner fördes med både föräldrar, domare och barn. 

Alandia cup kommer inte att vidta några disciplinära åtgärder i målet, efter att ha rådgjort med tävlingsjuryn, som fattat beslut utgående från Finlands bollförbunds regler. Spelare som är 11 år eller yngre ska inte stängas av. 

- Vi beklagar såklart det inträffade, det är det sista vi vill och vi gör allt vi kan för att få till en lösning, säger IFKs föreningschef Rezgar Amani, som ansvarar för cupen. 

De båda lagen ska samlas i dag, tisdag, för att diskutera igenom händelserna och försöka nå sämja. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »