Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 13 juni, 2023 - 16:14Uppdaterad: tisdag, 13 juni, 2023 - 16:16

Enerexitfall till åtalsprövning - två tidigare styrelsemedlemmar misstänks

Två personer som suttit i Mariehamn Enerexit Ab:s styrelse misstänks för förskingring och missbruk av förtroendeställning och Ålands Polismyndighet meddelar att fallet nu gått till åtalsprövning. De misstänkta nekar till brott.  

Det var i slutet av 2019 som staden gjorde en brottsanmälan mot tre tidigare styrelsemedlemmar i Enerexit. Ålands Radio rapporterade samma år att två personer ur styrelsen upphandlat tjänster av sina egna bolag och att styrelseledamöter fakturerat Enerexit på över 37.000 euro för att bland annat pumpa olja ur bränslegrottan i Mariehamn, vakta ingången till grottan och svara på frågor från journalister.  

Enligt polisen baserar sig misstankarna på att två styrelseledamöter åtagit sig arbeten för Enerexit Ab, vilket de själva tagit beslut om och därtill fakturerat Enerexit för det utförda arbetet.  

Enerexit Ab grundades för att bland annat avveckla Mariehamns reservkraft och sanera bränslegrottan.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »