Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 2 maj, 2023 - 13:24Uppdaterad: tisdag, 2 maj, 2023 - 14:33

Skadegörelser och många som kört för fort

Under den senaste veckan har polisen fått in anmälningar om skadegörelse och de har tagit fast ett antal förare som kört allt för fort. 

Anmälningarna om skadegörelse handlar om flera fönsterrutor som blivit krossade. Fastigheter i Lumparland och Mariehamn har fått krossade rutor och även en lekplats nära Jomalas församlingshem drabbades. I det senare fallet misstänks gärningspersonerna vara under 15 år. 

Sex förare av olika fordon fick böter för att bland annat ha kört över tillåten hastighet. Värst var en personbilsförare som körde 139 kilometer i timmen på en 90-väg. En annan förare körde en fordonskombination i 117 kilometer i timmen. Det var 37 kilometer i timmen för mycket eftersom man får köra maximalt 80 kilometer i timmen med fordonskombinationer.  

Dessutom fick en förare böter för att ha använt telefon under körning och en annan person körde en bil med tillhörande släpvagn där släpet konstaterades ha brister. Släpvagnens belysning fungerade inte korrekt, däcktrycket var för lågt och lasten var icke korrekt surrad, vilket resulterade i delgivna böter till föraren. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »