Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 19 april, 2023 - 05:59Uppdaterad: onsdag, 19 april, 2023 - 08:03

Malin Gustavsson tilldelas Folkbildningsmedaljen

Genusvetaren och jämlikhetskonsulenten Malin Gustavsson är en av fem som får ta emot Svenska folkskolans vänners pris Folkbildningsmedaljen. 

Priset har delats ut sedan 1962 till en eldsjäl som spridit kunskap och bildning genom ett ideellt engagemang på svenska. Förutom medaljen får även pristagarna en prissumma på 2.500 euro. 

I motiveringen står det bland annat att Malin Gustavsson “har varit en pionjär i arbetet för jämställdhet och likabehandling. Målmedvetet och med en omfattande sakkunskap som grund har hon jobbat för att bryta begränsande normer och strukturer.” 

Svenska folkskolans vänner delar ut årets priser, medaljer och stipendier i dag, onsdag, i Helsingfors. Sedan tidigare är det officiellt att årets kulturpris går till bildkonstnären Jonas Wilén och att forskaren Siv Sandberg får Folkbildningspriset. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »