Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: söndag, 16 april, 2023 - 10:04Uppdaterad: söndag, 16 april, 2023 - 13:28
  • Joel Lindholm har tagit över ordförandeklubben i den riksomfattande organisationen Natur och miljö.

Joel Lindholm ny ordförande i Natur och miljö

Joel Lindholm har valts till ny förbundsordförande för den riksomfattande svenskspråkiga miljöorganisationen Natur och miljö.  
- Vi har en utmanade tid framför oss med ökade naturförluster, ett allt varmare klimat och en politik som inte hänger med den senaste forskningen. Vi har ett stort ansvar för att skapa den förändring som vi behöver för ett liv inom planetens gränser, säger Joel Lindholm i ett pressmeddelande. 

Beslutet fattades på Natur och miljös förbundskongress i Mariehamn i lördags och Joel Lindholm efterträder Henna Björkqvist som ordförande. I den nya styrelsen ingår även Roosa Mikkola från Kotka, Birthe Weijola och Sonja Grönholm från Österbotten, Jan-Erik Karlsson från Åboland, Siri Moberg från Åland och Lisbeth Forss från Nyland. 

Natur och miljö är en riksomfattande ideell miljöorganisation som arbetar på svenska. Organisationen grundades 1970 och har i dag 19 lokalföreningar, fyra naturskolor och ett tjugotal anställda.  

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »