Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: söndag, 9 april, 2023 - 10:00Uppdaterad: söndag, 9 april, 2023 - 10:00
  • Jomala lägger planerna om en terrängcykelbana på is.

Terrängcykelbanan i Jomala skjuts på framtiden

Jomala kommun hade tänkt anlägga en terrängcykelbana i skogen i närheten av motionsspåret, men det projektet avbryts för tillfället och skjuts på framtiden, det beslöt fullmäktige på sitt senaste möte. 

Orsaken är att bansträckningen var planerad på ett Natura 2000-område och för att banan skulle ha kunnat anläggas krävdes stora åtgärder.  

- Det uppdagades i ett sent skede att bansträckningen går på ett Natura 2000-område och då behövs en omfattande detaljplanering för att vi ska kunna bygga den och det har vi inte budgeterat för, säger fritidschef Krille Mattsson.

Det fanns 10.000 euro i budgeten för terrängcykelbanan, som fortfarande finns i planerna och tas troligen med i budgeten 2024. 

Däremot ska Jomala istället färdigställa 3,5 kilometers sträckningen på motionsbanan. Det är en sträcka på 650 meter som återstår att renovera och det förbättrar möjligheten att göra skidspår kommande vintrar. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »