Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 4 april, 2023 - 11:45Uppdaterad: tisdag, 4 april, 2023 - 12:51
  • Äpplen toppade försäljningsstatistiken. Arkivbild.

Ökad försäljning inom åländskt lantbruk

I en ny rapport enligt Ålands statistik- och utredningsbyrå, Åsub, ökade bruttointäkterna för producenter av åländska lantbruksprodukter med cirka 2,3 miljoner euro mellan åren 2021 och 2022.

2021 års bruttointäkter för kategorierna husdjurs-, trädgårds- och övriga växtprodukter var sammanlagt 26,8 miljoner euro till skillnad från de 29,1 miljoner euro de var förra året. 

 Med inflationstakten som utgångspunkt, motsvarar det en mindre ökning, men fortfarande en ökning på strax under en halv miljon euro. En ökning som intäkter från samtliga kategorier av lantbruksprodukter beräknas ha genomgått. 

Åsub påpekar i sin rapportering att produktionskostnaderna inte är inräknade, vilket innebär att uppgifterna inte berättar huruvida profiten inom industrin har ökat eller ej. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »