Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 29 mars, 2023 - 06:10Uppdaterad: onsdag, 29 mars, 2023 - 11:08
  • Åland Post-rättegången i Åbo hovrätt går mot sitt slut.

Åland Post-rättegången: Yrkar på mångåriga fängelsestraff - nya vittnen hördes

Åklagarna i Åland Post-rättegången yrkar på 2-3-åriga fängelsestraff för de sex åtalade personerna som är eller har varit anställda vid Åland Post. De yrkar även på en samfundsbot om 200.000 euro för företaget. 

- Orsaken till de höga straffyrkandena är främst de exceptionellt stora mängderna dopningspreparat och läkemedel som olagligen importerats och distribuerats till konsumenter, skriver landskapsåklagare Peter Rikberg i ett mail till Ålands radio. 

Under tisdagen hördes tre nya vittnen, som var eller har varit anställda av Åland Post. Både åklagarna och tullens ombud höll sina slutpläderingar under tisdagen. 
I dag, onsdag, håller de svarande sina slutpläderingar. 

Bakgrund: Orsaken till åtalet var en överenskommelse som Åland post hade med ett Jersey-baserat företag där de importerade, lagrade och exporterade varor som i senare kontroller visade sig vara bland annat läkemedels- och dopningsklassade trots att inga sådana märkningar hade gjorts. Hösten 2017 gjorde tullens brottsbekämpningsenhet husrannsakan vid Åland post och beslagtog mängder med olika preparat. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »