Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 10 mars, 2023 - 11:29Uppdaterad: fredag, 10 mars, 2023 - 12:07

Nytt telefonisystem vid ÅHS kan medföra störningar

Ålands hälso- och sjukvård, ÅHS, tar ett nytt telefonisystem i bruk tisdagen den 14 mars då det gamla systemet stängs ner och ett nytt kopplas in.

- Växlingen mellan det gamla och det nya systemet kan innebära störningar i en övergångsperiod men alla jobbar för att snabbt få det nya systemet att löpa smidigt. ÅHS ber dock allmänheten om lite extra tålamod under en övergångsperiod, skriver ÅHS i ett pressmeddelande.

Sjukhuset arbetar även långsiktigt med att säkerställa likabehandling och förhindra diskriminering gällande dövas möjlighet att ha kontakt med ÅHS.
- Telefoni är då inte ett alternativ för kommunikation mellan patient och vård. Bland annat bedriver ÅHS ett utvecklingsarbete för att öka den digitala tillgängligheten, meddelar de.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »