Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 6 mars, 2023 - 11:35Uppdaterad: måndag, 6 mars, 2023 - 12:11

Nytt färjfäste påverkar trafiken till Sottunga

Sottunga färjfäste ska byggas om och standardiseras meddelar landskapsregeringen i ett pressmeddelande. Detta är en del i projektet med att förnya fartygen i skärgårdsflottan.

Under perioden mars till maj 2023 kommer det byggas ett tillfälligt färjfäste strax öster om det nuvarande, detta för att m/s Viggen ska kunna trafikera den södra linjen med start i mitten av augusti. Samtidigt som det tillfälliga färjfästet tas i bruk kommer ombyggnaden av den gamla kajen starta. Det nya färjfästet beräknas vara klart i mars 2024 och hela arbetet beräknas vara färdigt under våren 2024.

För att arbetet inte ska störa gästhamnens verksamhet kommer arbetet ta ett uppehåll under perioden 1 juni till och med 9 augusti.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »