Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 28 februari, 2023 - 11:08Uppdaterad: tisdag, 28 februari, 2023 - 12:08

Fifax ska hålla nyemission, behöver kapital till omstarten

Den landbaserade fiskodlingen Fifax ska hålla nyemission med målet att få in cirka fem miljoner euro, det beslöts på bolagsstämman som hölls i Helsingfors på måndagen.

Pengarna behövs för återstarten av fiskodlingen efter saneringen av IHN-smittan som upptäcktes i början av förra sommaren och för att förstärka rörelsekapitalet.

Bolagsstämman beslöt, i enlighet med styrelsens förslag, att antalet styrelseledamöter är fem och att Panu Routila, Ulf Toivonen, Eduard Paulig och Robin Blomqvist återväljs till styrelseledamöter för en mandatperiod som upphör vid utgången av följande ordinarie bolagsstämma, samt att Lars Eric Gustafsson väljs till ny ledamot i styrelsen för samma mandatperiod. Panu Routila återvaldes till styrelseordförande, i enlighet med styrelsens förslag.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »