Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: söndag, 26 februari, 2023 - 18:01Uppdaterad: söndag, 26 februari, 2023 - 18:01
  • Lotta Immonen och Markus Sipilä (i gult) vann helgens FM-tävling i mixeddubbel som avgjordes på Åland. Foto: Åland curling.

Två FM-tävlingar i curling på Åland - ”Det sägs att vår is är bäst i landet”

Åland curling arrangerar två FM-tävlingar under den här säsongen och i helgen avgjordes slutspelet i mixeddubbel i curlinghallen i Eckerö.

Dessutom anordnas FM i mixed på Åland i april.
- Vi ansöker om tävlingar som alla andra men det sägs att vår is är bäst i landet så det kan nog vara en bidragande orsak till att vi får hit två FM-tävlingar, säger Thomas Jonsson, ordförande i Åland curling.

Under FM i mixed ställer Åland curling upp med två lag.
- Vi får spela på vår hemmais så vi kan nog överraska, kanske till och med vara med och nosa på medaljer, säger Thomas Jonsson.

Åland curling hade, som många andra idrotter, en rejäl svacka under pandemin.
- Vi har börjat hitta tillbaka, inte hela vägen som det såg ut i slutet av 2018 då vi hade vår topp. I dag har vi dryga 30 medlemmar och har fått igång lite juniorverksamhet så det finns hopp om att vi ska komma tillbaka, säger han.

Klubben har några spelare som även tävlar med andra lag utanför Åland.
- Janina Lindström tog hem en FM-medalj tillsammans med ett lag från Joensuu förra helgen och Mari Wickström som tog hem ett SM-guld tidigare i år. Vi finns lite överallt, säger Thomas Jonsson.

Vinnare i helgens tävling i mixeddubbel blev Lotta Immonen och Markus Sipilä från Esbo som vann finalen över Elina Virtaala och Ville Forsström från Joensuu.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »