Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 23 februari, 2023 - 11:24Uppdaterad: torsdag, 23 februari, 2023 - 12:38
  • IT är ett av de områden Barona jobbar inom. Arkivbild.

Bemanningsföretag får starta verksamhet på Åland

Bemannings- och rekryteringsföretaget Barona har fått tillstånd att bedriva arbetsförmedling på Åland från och med den 17 februari i år, det har landskapsregeringen beslutat.

Barona är ett finländskt bolag som bedrivit sin verksamhet i över 20 år och jobbar även internationellt. Bolaget har även verksamhet i Sverige, Norge, Danmark, Polen och Spanien. Barona har sin verksamhet inom flera olika branscher, enligt deras hemsida bland annat inom IT, HR, finans, service och installation och de erbjuder även outsourcing av kundservice.

-Vi har inte fått beslutet från landskapsregeringen ännu, men när vi fått det och får se vilka villkor som finns kan vi berätta mer om vilken verksamhet vi har tänkt ha på Åland, säger Jenny Villanen på Barona.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »