Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 22 februari, 2023 - 10:27Uppdaterad: onsdag, 22 februari, 2023 - 12:28
  • Johanna Kyander, rektor på Medis. Arkivbild.

Medis slutade skicka ut tryckt katalog – anmälningarna minskade väldigt lite

Från och med i år slutade Medis att skicka ut kurskatalogen till samtliga hushåll. Det innebar att anmälningarna till vårens kurser minskade, men bara med fyra procent vilket motsvarar ungefär 50 personer.

-Tidigare skickades 15.400 kataloger ut till hushållen och det tog stora resurser i anspråk, både ekonomiskt och arbetsmässigt. Därför valde vi att göra på ett annat sätt i år, säger rektor Johanna Kyander.

Nu finns all information om vilka kurser Medis håller på deras hemsida, men den tryckta katalogen finns fortfarande kvar. Den som vill kan hämta en sådan på biblioteken eller få den hemskickad.
-Vi har haft drygt 300 personer som beställt katalogen och det finns ungefär 1.700 kvar, så det är bara att höra av sig om man vill ha en katalog, säger Johanna Kyander.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »