Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 20 februari, 2023 - 16:13
  • Marcus Måtar är en av fyra kandidater på obundnas lista.

Obundnas Måtar: ”Måste bli en hejd på skuldspiralen”

Obunden Samling vill skapa en debatt för frågor som Ålands riksdagsledamot sköter och inte bara ha något som kan liknas med ett sämjoval, berättar Marcus Måtar som är en av fyra riksdagskandidater för Obunden Samling.

Han säger att partiet vill driva en stark självstyrelsepolitik och anser att både riksdagen och Ålands riksdagsledamot har en nyckelroll där. På ett mer nationellt plan nämner Marcus Måtar Finlands ekonomi som en viktig fråga.
- Det måste bli en hejd på skuldspiralen som pågått under de två senaste mandatperioderna, säger han.

Förutom Måtar ställer Obunden Samling upp Christian Wikström, Jannik Svensson och Ted Häggblom som kandidater till riksdagsvalet i april.

Man ställer upp på en egen lista under namnet Obunden Samling för Åland. Man har inte bestämt sig för vilken riksdagsgrupp man vill sitta i.
- Vi kommer att ställa oss till den riksdagsgrupp där vi känner att vi hör mest hemma, säger Marcus Måtar.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »