Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 2 december, 2016 - 14:35Uppdaterad: fredag, 2 december, 2016 - 15:06
  • Medlemsantalet i Ålands producentförbund minskar och ordföranden menar att man måste övertyga lantbrukarna om varför förbundet behövs. Arkivfoto från en av Ålands alla bondgårdar. Foto: Cecilia Ekströmer.
  • Tage Eriksson omvaldes som ordförande för Ålands producentförbund i dag. Foto: Totte Vesterlund.

Minskade medlemsintäkter och minusbudget för ÅPF

Ålands producentförbunds budget för 2017 visar på intäkter på 187 030 euro och kostnader på 191 400 euro, alltså ett minus på drygt fyratusen.

En del i detta är att medlemsintäkterna beräknas minska från innevarande års 86 500 till 81 000 nästa år.

Tage Eriksson, som återvaldes som ordförande på höstmötet i dag, menar att ÅPF måste bli mer aktivt i sin medlemsvärning och bättre på att övertyga lantbrukarna om varför förbundet behövs.

- Vi har en stark ställning. Det är vi som sitter med regeringen runt bordet och diskuterar olika frågor om lantbrukets framtid. Det har man inte som ensam jordbrukare, ensam är inte stark i de här sammanhangen, säger han till Ålands Radio.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »