Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 8 november, 2022 - 11:44Uppdaterad: tisdag, 8 november, 2022 - 12:04

Kökar i topp i genomsnittlig kvarskatt

Kökarborna har den näst största genomsnittliga kvarskatten i hela landet, bara boende i Grankulla har högre, det här visar statistik från skatteförvaltningen.

Den genomsnittliga kvarskatten för Kökarborna är drygt 7.700 euro, i Grankulla är den knappt 8.200 euro. Även Föglö ligger högt på den nationella listan, på femte plats, med drygt 4.000 euro i genomsnittlig kvarskatt. Lumparland har den minsta genomsnittliga kvarskatten av de åländska kommunerna med 1.657 euro.

Lumparland ligger däremot i toppen på en fjärde plats nationellt med de största genomsnittliga skatteåterbäringarna med 919 euro. Föglö är på andra plats med 925 euro. Precis som med kvarskatten är det Grankulla som toppar även med skatteåterbäringen med knappt 1.200 euro i snitt. Kökar har den lägsta genomsnittliga skatteåterbäringen av kommunerna på Åland med 645 euro.

Totalt samlades det in inkomstskatter för ett totalbelopp på 42,2 miljarder euro i hela landet för 2021.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »