Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 26 oktober, 2022 - 11:05Uppdaterad: onsdag, 26 oktober, 2022 - 17:03
  • Tehys möte äger rum i Kyrkby högstadieskola.

Tehy håller medlemsmöte i kväll

Tehys fackavdelning på Åland håller extraordinärt medlemsmöte i Kyrkby högstadieskolas auditorium i kväll klockan 18.00.

Styrelsen ska informera om det nya avtalet för vårdpersonalen i riket och om Tehys förhandlingsläge med Ålands landskapsregering. På mötet ska man också bestämma om styrelsen får vidta åtgärder med anledning av situationen. Tehys gamla tjänstekollektivavtal med landskapsregeringen upphörde i våras och sedan dess har förhandlingar om ett nytt avtal pågått.

Om det fattas något beslut på kvällens möte så ska Tehy, enligt reglerna i landskapets huvudavtal, informera avtalsparterna innan fackavdelningen kan ge information till media och allmänhet. Det skriver Tehys verksamhetsledare Erkki Santamala i ett mejl till Ålands Radio.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »