Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 14 oktober, 2022 - 15:51Uppdaterad: fredag, 14 oktober, 2022 - 17:19
  • Utredningen som regionförvaltningsverket gjort är nu färdig. Arkivbild.

Utredningen av ÅRTV färdig

Regionförvaltningsverket i Sydvästra Finland är klara med den arbetarskyddsinspektion man gjort vid Ålands Radio och TV. Bakgrunden är en anmälan från en medarbetare där den tidigare redaktionschefen anklagades för trakasserier.

I inspektionsberättelsen skriver regionförvaltningsverket att personen som angivits vara den trakasserande parten inte längre är i tjänst och att eventuella trakasserier till denna del därmed upphört. Man konstaterar att arbetsgivaren utrett förekomsten av trakasserier med hjälp av en utomstående utredare och att det kommit fram att det finns flera konflikter på arbetsplatsen och att arbetsgivaren bör vidta åtgärder för att de ska bli uppklarade. Man ska också följa företagshälsovårdens anvisningar för att minska den psykosociala belastningen i arbetsgemenskapen.

Magnus Lundberg, styrelseordförande för Ålands Radio och TV, säger att det var ganska väntat att regionförvaltningsverket skulle komma fram till detta.
- Jag är särskilt glad över att regionförvaltningsverket har bedömt att den utredning vi gjort är till fyllest, säger han.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »