Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 13 oktober, 2022 - 14:28Uppdaterad: torsdag, 13 oktober, 2022 - 17:20
  • Christian Beijar överlämnade budkavlen. Arkivbild.

Pensionärer höjde rösten genom budkavle

Mariehamns pensionärsförening och äldrerådet i Mariehamn överlämnade i går en budkavle till Mariehamns stad, Ålands kommunförbund och landskapsregeringen med åtgärdsförslag för att förbättra pensionärernas situation i samhället.

På listan fanns bland annat önskemål om sänkta skatter, lägre patient- och klientavgifter, bättre boendeservice och inrättande av en seniormottagning inom ÅHS.

- Det är en lång lista men den är konkret och bra, säger Christian Beijar, vice ordförande i Mariehamns pensionärsförening.

Mariehamns stadsdirektör Arne Selander lovade att förvaltningen ska gå igenom listan och behandla önskemålen i nämnder och stadsstyrelse. Han sade också att flera av punkterna är sådant staden redan jobbar med.

Social- och hälsovårdsminister Annette Holmberg-Jansson (MSÅ) konstaterade att skattefrågor är rikets behörighet men att landskapsregeringen kan se över bland annat klient- och patientavgifter.
- Och en seniormottagning jobbar vi redan med att förverkliga i Gullåsens byggnad, säger hon. Hör mer om det här i Åland i dag.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »