Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 12 oktober, 2022 - 06:01Uppdaterad: onsdag, 12 oktober, 2022 - 09:30

Inget beslut än om utbildning i scenkonst

Det behövs fortsatt beredning innan landskapsregeringen kan fatta beslut om huruvida en utbildning i scenkonst vid Ålands musikinstitut ska startas.

Ålands Radio har tidigare berättat att en arbetsgrupp tagit fram en rapport och ett förslag till grunder för en läroplan för en scenkonstutbildning.

Kulturminister Annika Hambrudd (C) har nu tagit del av rapporten och läroplansförslaget och på en enskild föredragning i början av oktober beslöt hon att föra rapporten till utbildningsbyrån för fortsatt beredning, bland annat bör en genomgång av de föreslagna läroplansgrunderna göras. Man bör också ta fram en tidsplan för åtgärder såsom anskaffande av undervisningslokal, anställning av personal och intagning av nya studerande innan landskapsregeringen kan ta slutlig
ställning till den föreslagna utbildningen. Annika Hambrudd beslöt också att kommittén som tagit fram förslaget nu ska befrias från sitt uppdrag.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »