Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 12 oktober, 2022 - 05:56Uppdaterad: onsdag, 12 oktober, 2022 - 09:30

Vill ha viltvårdsåtgärder för sjöfågelstammar

Landskapsregeringen vill ha ett förslag till viltvårdsåtgärder för sjöfågelstammarna.

Därför har man beslutat att enheten för jakt- och viltvård, i samarbete med miljöbyrån, ska utarbeta ett förslag som ska presenteras för landskapsregeringen senast den 15 december.

”Flera sjöfågelarter i landskapet bedöms som hotade i Finland. Den tidigare så talrika ejdern klassas idag som starkt hotad, men även till exempel svärtan, vigg och brunanden är införda på den nationella rödlistan.”, skriver landskapsregeringen.

Under arbetets gång ska relevanta intresseorganisationer och experter vara med och diskutera situationen och möjliga förvaltningsåtgärder.

”Arbetet ska resultera i en sammanställning över bevarandestatus och hotbild för sjöfåglar som häckar i landskapet och förslag till förvaltningsåtgärder.”, skriver landskapsregeringen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »