Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: lördag, 11 december, 2021 - 21:30Uppdaterad: söndag, 12 december, 2021 - 21:01

Sandviks klarade sina EM-kvalgränser

Både Marcela Sandvik och Kenneth Sandvik klarade kvalgränserna för att få tävla i EM i utrustad bänkpress under FM i Tammerfors.

Kenneth Sandvik tävlade ensam i herrarnas klass för +120 kilo och Marcela hade en motståndare i damernas 52 kilosklass.

Målsättningen för båda två var att klara kvalgränserna för både EM och VM. Gränsen för EM för Marcelas del var på 97,5 kilo och för VM 102,5 kilo. För Kenneths del låg EM-gränsen på 312,5 kilo och för VM på 322,5 kilo.
Båda två klarade gränsen för EM i sitt andra lyft och i det sista ville båda ta sina respektive gränser för VM, dock utan att lyckas. Både Marcela och Kenneth kammade hem var sin guldmedalj, men drömmen om VM är inte över. Det finns en B-gräns för VM som båda lyftarna klarade, så om landslaget inte har tillräckligt många lyftare som klarat A-gränsen så kan de bli aktuella för VM under nästa år.

VM är först ut i slutet av maj i Kazakstan och EM i början av augusti nere i Ungern.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »