Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 30 december, 2015 - 11:40Uppdaterad: måndag, 19 september, 2016 - 09:51

Åtta år med nordiskt kulturarbete

Efter åtta år som projektledare på Nordens Institut på Åland tackar Lykke Pörtfors nu för sig. Åtta år, som är den maximala tid man får inneha ett jobb inom de nordiska organen, är en riktigt bra tidsperiod säger hon. Man hinner lära sig jobbet, att hantera hundra bollar i luften men behåller samtidigt fokuseringen och engagemanget då man hela tiden vet att det inte varar för evigt. I dagens program summerar hon plus och minus - särskilt lyckade satsningar som Lykke nämner är skrivartävlingen för niorna som hon dragit under hela projektet och så de imaginära fågelholkarna som skapades av åländska konstnärer tillsammans med barn. Efter den ursprungliga vandringsutställningen i Mariehamn har fågelholkarna vandrat vidare runt om i Norden och Baltikum. Men visst finns det också sådant som har floppat, rejält! Redaktör är Eva Nyberg

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »