Publicerad: lördag, 17 april, 2021 - 16:06Uppdaterad: lördag, 17 april, 2021 - 18:12
  • Cassandra Korhonen gjorde ÅU:s andra mål i matchen. Arkivbild.

Oavgjort för ÅU i premiären

Det blev oavgjort 2-2 för Åland United i seriepremiären mot PK-35 Vanda på bortaplan i Nationella ligan efter att de haft ledningen två gånger om.

Den första halvleken var rätt så händelsefattig och det tog till slutet innan det hände något. Med en minut kvar av halvleken fick Åland United en hörna som Monica Hagström slog direkt i mål med hjälp av hemmamålvakten Velma Oikarinen. Det var ÅU som hade det mesta bollinnehavet och spelade runt en hel del.

I den andra halvleken ryckte PK-35 Vanda upp sig en aning men för övrigt var matchbilden ungefär den samma som i den inledande halvleken. Men under den sista kvarten hände det en hel del. I minut 74 kvitterade PK-35 Vanda genom Karoliina Autio som fick promenera in i straffområdet till höger och sköt stolpe in. Med åtta minuter kvar av ordinarie tid fick ÅU en ny hörna och i röran efter den kunde Cassandra Korhonen ge ÅU ledningen igen. Men bara två minuter senare var det kvitterat när Oona Sevenius sköt ett skott som tog på Sanni Ojanen och ställde Christina Dineson i ÅU-målet. Med matchens sista skott hade PK-35 Vanda kunnat fara iväg med alla tre poäng, ett skott som tog i ribban och studsade ut.

Inkommande lördag spelar ÅU sin nästa match och även den är på bortaplan när Ilves tar emot i Tammerfors.