Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 30 december, 2020 - 11:25Uppdaterad: onsdag, 30 december, 2020 - 12:47
  • Fyrverkeriet på Solberget blir av. Foto Jan Jakobsson

Fyrverkeri på Solberget kan ordnas

Fyrverkeriet på Solberget kan bli av. Polisen har bedömt själva tillställningen som privat och inte offentlig och har samtidigt gett Johan Holländers firma JoHo Pyro tillstånd att skjuta raketer.

Eftersom Mariehamns stads fyrverkeri är inställt beslöt Tomas Brunberg att arrangera ett stort gemensamt fyrverkeri vid piren nedanför Solberget. Polisen väntade med att ge tillstånd eftersom man bland annat ville förhindra situationer där trängsel uppstår.

Nina Rasmus på polisen vill ändå påminna om vikten av att hålla avstånd med anledning av coronarestriktionerna och att vara försiktig i samband med raketskjutning.

Enligt anvisningar som säkerhets och kemikalieverket Tukes gjort bör man låta bli att dricka alkohol till sista pjäsen har skjutits, följa de tider som bestämts för fyrverkerierna, tänka på att fyrverkerierna inte får orsaka fara för människor, byggnader och annan egendom. De får bara skjutas från en öppen plats och skjutning i bostadsområden bör undvikas. Det är också obligatoriskt att använda skyddsglasögon.

Tomas Brunberg skriver i ett pressmeddelande att ett fyrverkeri av den här kalibern syns betydligt bättre på avstånd, och definitivt inte underifrån, varför det inte är lönt att söka sig till avfyrningsplatsen eller dess närhet.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »