Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 21 december, 2020 - 16:05Uppdaterad: måndag, 21 december, 2020 - 18:04
  • Parterna har förlikats efter branden på Godby kongresshotell. Foto: Marika Kvarnström

Förlikning om Godbybranden

Det slutade med förlikning i målet om branden på Godby kongresshotell.

Ägaren till hotellet, TDH Trading Åland Ab och den unga pojke som tidigare dömdes av tingsrätten, har förlikats. Åbo hovrätt gav Ålands tingsrätt bakläxa i april i år för att man inte låtit ägaren framföra yrkanden på skadestånd i samband med rättegången. När ärendet skulle behandlades på nytt i tingsrätten hade parterna förlikats och ärendet avskrevs. Det var i maj 2018 som hotellet brann ned till grunden efter att pojken tillsammans med en annan icke-straffmyndig pojke gjort upp eld i hotellet som trots släckningsförsök flammade upp senare samma natt. Tingsrätten ansåg tidigare att hotellägarens näringsförbud gjorde att han inte kunde företräda bolaget i rätten. Det var en ”allvarlig brist”, menar hovrätten.
Pojken dömdes dock till villkorligt fängelse i 85 dagar och övervakning i 15 månader för grov stöld som skedde i början av december 2018.

 

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »