Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 15 december, 2020 - 06:32Uppdaterad: tisdag, 15 december, 2020 - 07:53

Övergång från Katso förlängs

De företag, föreningar, skogssammanslutningar, stiftelser och kommuner som använder tjänsten Katso får en tidsfrist på fyra månader för övergången till tjänsten Suomi.fi.

Tidsfristen beviljas eftersom den elektroniska kommunikationen med myndigheterna riskerade att vid årsskiftet avbrytas för alltför många av de aktörer använder fortfarande tjänsten Katso.

Skatteärenden och anmälningar till inkomstregistret kan skötas elektroniskt med Katso-koder och Katso-auktoriseringar till och med den 30 april 2021. Därtill kan tjänsten Katso användas i e-tjänsterna hos tullen fram till utgången av februari. Ursprungligen var syftet att användningen av Katso upphör vid årsskiftet.

Även om tjänsten Katso fick en tidsfrist uppmanar skatteförvaltningen aktörerna att övergå till att använda tjänsterna i Suomi.fi så snart som möjligt.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »