Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 15 december, 2020 - 06:15Uppdaterad: tisdag, 15 december, 2020 - 08:19

Ingen ökning av barnskyddsanmälningar

Antalet barnskyddsanmälningar har ökat märkbart i riket under coronakrisen.

Det visar en undersökning av Centralförbundet för Barnskydd och Institutet för hälsa och välfärd, THL. På Åland har man ännu inte sett någon sådan ökning.

- Under januari till november 2019 fick vi in 60 anmälningar som berör 42 barn. Under samma period i år handlar det om 69 anmälningar och 43 barn, så det är i princip ingen skillnad, säger Paulina Eklund, som är socialchef i Finström.
Suzette Marchini som ansvarar för barnskyddet i Mariehamn, Jomala och Lemland säger att deras anmälningar har minskat under pandemin. Förra året hade de tre kommunerna totalt 629 barnskyddsanmälningar. I år har det hittills inkommit 527 anmälningar.

- Många anmälningar kommer till exempel från skolan och de upphörde nästan helt när barnen hade distansundervisning. Men jag tror att det kan komma en ökning ännu i slutet av året, säger Suzette Marchini.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »