Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 10 december, 2020 - 22:13Uppdaterad: torsdag, 10 december, 2020 - 22:13
  • Det blir ändringar från årsskiftet i bokningsreglerna. Arkivfoto: Malin Henriksson

Ändringar i bokningsreglerna i skärgårdstrafiken

Det blir en hel del ändringar i bokningsreglerna för skärgårdstrafiken från och med den 1 januari.

Bland annat införs digital bokning av skärgårdsplatser. Tidigare måste bokning av sådan plats göras per telefon direkt till färjan, men nu ska det gå att göras digitalt. Men möjligheten att ringa och boka skärgårdsplats tas inte helt bort, utan en plats hålls öppen för telefonbokning.

Avbokningsreglerna för röda och rödgula årskort ändras så att det går att avboka en plats senast sex timmar före avgång under högsäsong, tidigare var det 24 timmar.

Nästa år får ideella föreningar 80 procents rabatt på genomfartsresor och det gäller alla tider på året förutom under högsäsong. De reducerade priserna som infördes i år fortsätter nästa år och börjar gälla den 15 april och pågår till den 30 september.

- De ändringar som görs har diskuterats i trafikrådet och flera av dem är efterfrågade, säger infrastrukturminister Christian Wikström.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »