Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 10 december, 2020 - 11:30Uppdaterad: torsdag, 10 december, 2020 - 12:35

Stränga restriktioner kan hjälpa ekonomin

Det är viktigt att restriktionerna fortsätter. Det betonade Institutet för hälsa och välfärd, THL, vid en presskonferens under torsdagsförmiddagen.

- Undvik resor så långt som möjligt, sade överläkare Taneli Puumalainen.

Han råder alla att fira jul hemma med de närmaste familjemedlemmarna eller vännerna. THL betonar att det är avgörande med beslutsamma åtgärder för att inte epidemin ska spridas snabbt. Människors beteende är viktigt och kommunikationen utåt måste skötas på bästa sätt. Det är skadligt för samhället att stänga ner allt. Taneli Puumalainen säger att de restriktioner som införts har bromsat epidemin, men inte lyckats stoppa framfarten helt och hållet. Men vi har ingen okontrollerad spridning i landet.

Förutsatt att vaccinationerna kommer i gång och Finland inför tillräckligt stränga restriktioner i 2-4 omgångar under perioden december till juni, kan ekonomin börja återhämta sig under 2021 enligt THL.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »