Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 8 december, 2020 - 06:13Uppdaterad: tisdag, 8 december, 2020 - 09:47

Besvär mot Fyren drogs tillbaka

De som hade lämnat in besvär mot Bostads Ab Fyrens nya hus vid Lotsberget har dragit det tillbaka.

Det var i mitten av oktober som 13 lägenhetsägare boende på Segelmakargatan i Mariehamn lämnade in ett besvär till Ålands förvaltningsdomstol om att förbjuda all verkställighet av det beviljade bygglovet. Det handlade om att lägenhetsägarna ansåg att Bostads Ab Fyren inte tagit stadsplanen, stadsplanebestämmelserna och den fastställda byggnadsrutan i beaktande. Det är bland annat inglasade balkonger som sträcker sig 3,6 meter utanför byggnadsrutan i två olika riktningar trots att en sådan avvikelse inte får överskrida två meter enligt stadens byggnadsordning.

Men nu är alltså besväret tillbakadraget och Bostads Ab Fyren skriver på sociala medier att man nu omedelbart startar processen för att komma igång med bygget. Det är 30 lägenheter i ett hus med åtta våningar som ska byggas.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »