Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 7 december, 2020 - 10:46Uppdaterad: måndag, 7 december, 2020 - 12:39
  • Viking Sally. Foto: Mark Markefelt, Wikimedia Commons

Dansk åtalas för mordet på Viking Sally 1987

En dansk man född 1969 åtalas för det uppmärksammade mord och mordförsök som skedde på åländskt vatten ombord på kryssningsfärjan Viking Sally den 28 juli 1987.

Två tyska turister i 20-årsåldern som hade sovit ute på däck upptäcktes med allvarliga huvudskador. En av dem avled på sjukhus.
Ingen gärningsman kunde vid tiden identifieras och teknisk bevisning saknades. 2016 ska uppgifter ha framkommit som ledde polisen att återuppta brottsutredningen.

Västra Finlands åklagardistrikt berättar i ett pressmeddelande att den åtalade mannen i förhör bestridit brott. Mannen är inte häktad. Enligt åklagarens uppfattning har gärningarna riktats mot försvarslösa offer och begåtts med särskild råhet och grymhet.

Ålands Radio har varit i kontakt med distriktsåklagare Kai Selander och han kan inte kommentera vad det är för bevisning som ligger till grund för åtalet.

Åklagarmyndigheten har preliminärt kommit överens med Egentliga Finlands tingsrätt att målet behandlas i maj 2021.

I september rapporterade Ålands radio om att ärendet gått till åtalsprövning

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »