Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 19 november, 2020 - 11:43Uppdaterad: torsdag, 19 november, 2020 - 12:41

Coronaepidemin tilltar långsammare nu än i våras

Coronaepidemin i Finland tilltar långsammare nu än under våren och läget mellan utgångsläge-accelerationsfas-samhällssmitta böljar fram och tillbaka i de olika regionerna.

Det här framkom på den presskonferens som THL höll under förmiddagen om coronaläget i landet.

- Att epidemin tilltar långsammare nu än i våras visar att systemet med att testa, spåra, isolera och vårda fungerar, säger social- och hälsovårdsministerets straftegichef Liisa-Maria Voipio-Pulkki.

Det konstaterades att de flesta smittas av corona av en familjemedlem men fler blir även nu smittade på sina arbetsplatser. THL gav även rådet att fira jul med sina närmaste och att absolut inte träffa någon äldre eller i riskgrupperna om man har minsta symptom.

Det råder just nu allmän samhällssmitta i Helsingforsområdet. Trots att epidedemin långsamt ser ut att öka i landet är beredskapen mycket bättre än i våras, bland annat när det gäller testningskapacitetn och även coronablinkern är ett viktigt redskap, enligt THL.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »