Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 13 november, 2020 - 06:12Uppdaterad: fredag, 13 november, 2020 - 09:17
  • Stadsfullmäktige röstade om budgeten i går. Arkivbild.

Höjd maxtaxa i stan röstades ner

23 ledamöter i stadsfullmäktige röstade för Petri Carlssons (MSÅ) förslag om bibehållen maxtaxa inom Mariehamns barnomsorg.

Det var under gårdagskvällens fullmäktigemöte som man röstade om ändringsförslag och slutligen godkände budgeten för 2021. Tre avstod från att rösta om maxtaxan och en röstade för stadsstyrelsens förslag till höjd maxtaxa från 200 till 240 euro i månaden. Petri Carlssons föreslog också att man ska utreda möjligheten under 2021 till dagisplats på 80 procent. Även Katrin Sjögrens (Lib) förslag att inte budgetera 325.000 euro för projektering och renovering av Doktorsvillan fick stöd av 16 ledamöter. I stället ger man pengar till endast projekteringen. Även Barbro Sundbacks (S) förslag om 30.000 euro extra till lekparksverksamhet fick gehör av majoriteten, liksom ett förslag av Jessy Eckerman (S) att hyra ut eller sälja de av stadens lokaler som inte används för den egna verksamheten. Stadsfullmäktige godkände också ett förslag från Tom Forsbom (MSÅ) att stadsutvecklingsnämnden ska ta fram ett förslag till delgeneralplan för Styrsö under 2021.
 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »