Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 10 november, 2020 - 14:09Uppdaterad: tisdag, 10 november, 2020 - 16:19
  • Dan Sundqvist, Helena Flöjt-Josefsson och Tanja Eklöw har jobbat med En säker hamn. Arkivbild.

Projektet En säker hamn avslutas

EU-projektet En säker hamn som bland annat har som mål att förbättra mottagningsberedskapen av kvotflyktingar på Åland avslutas.

Projektet för diskussioner med olika aktörer om att ta över delar av den kunskap och de resurser som har tagits fram inom projektet. En ny finanseringsprogramperiod startar år 2022, enligt den dialog som projektansvarige Dan Sundqvist har fört med inrikesministeriet.

-Men i mars 2021 avslutas min och Tanja Eklöws tjänster. Tanja Eklöw är ansvarig för integration vid ÅHS, säger Dan Sundqvist.

En säker hamn har samarbetat med bland annat kommunerna, AMS, Medis och Röda Korset och Dan Sundqvist säger att han gärna bistår alla aktörer som önskar med integrationsfrämjande åtgärder fram till projektets slut.

Europeiska kommissionen har lyft fram En säker hamn som ett lyckat projekt i en färsk publikation och projektet omnämns där som ett av totalt 52 integrationsprojekt i 26 medlemsstater.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »