Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 10 november, 2020 - 05:50Uppdaterad: tisdag, 10 november, 2020 - 07:54

Hotas med vite för avfallstippning i täkt

Ålands miljö- och häsloskyddsmyndighet uppmanar Widmans Kross och grus att avlägsna avfall från en täkt i Jomala med hot om vite.

ÅMHM tog i augusti emot en anonym anmälan om att det förekom misstänkt dumpning vid täkten, som tillhör Widmans Kross och grus. Vid en inspektion fann myndigheten plastavfall, papper och kartong, träavfall samt några bildäck, tillsammans med vad som verkade vara trädgårdsavfall.
En person har till ÅMHM uppgett att han gett andra personer lov att tippa trädgårdsavfall på platsen, då han haft i syfte att avslänta täktbranten och velat använda det som utfyllnadsmaterial, men att resten av avfallet ska ha tippats där olovligt.
Widmans Kross och grus har nu på sig till den fjärde december att avlägsna avfallet och se till att det omhändertas på ett lagenligt sätt, annars utdöms ett vitesbelopp om 5.000 euro.
 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »