Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 3 november, 2020 - 05:58Uppdaterad: tisdag, 3 november, 2020 - 17:50

Stort missnöje med KST-löner

23 personer som arbetar inom socialvården på Åland riktar kritik mot de löneförslag som givits av förbundsdirektör Katarina Dahlman för olika yrkeskategorier inom det blivande Kommunernas socialtjänst (KST).

Det skiljer flera hundra euro i månadslön mellan fackförbundet Talentias rekommendationer och det liggande förslaget.

”Vi önskar en tydlig motivering till varför arbetet inom socialvården på Åland inte är lika värdefull som den som bedrivs på fastlandet”, står det i skrivelsen.

Personerna vill också veta varför områdeschefernas löner justerades uppåt jämfört med det initiala förslaget.

”Vi är lika oumbärliga, och det är inte sagt att alla som behövs följer med på detta äventyr under rådande omständigheter”, skriver de.

Lönerna är ännu inte fastslagna, men förbundsstyrelseordförande Runar Karlsson, som ännu inte tagit del av skrivelsen, kan inte lova några förhöjningar.

-Om lönerna är för låga jämfört med något annat kan det hända att man justerar lite, men det är också press på KST, att budgeten måste hållas nere, och lönerna har en ganska stor inverkan på budgeten, säger han.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »