Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 2 november, 2020 - 18:30Uppdaterad: tisdag, 3 november, 2020 - 07:50
  • Lantrådet Veronica Thörnroos. Foto: Rasmus Olin.

Nytt kostnadsstöd påverkas inte av LR-stöd

Ett nytt kostnadsstöd, som behandlas av riksdagen denna vecka, påverkas inte av landskapsregeringens stöd, det uppgav lantrådet Veronica Thörnroos på landskapsregeringens presskonferens.

Också mindre företag kan ansöka om kostnadsstödet som ska ersätta förlorad omsättning för månaderna juni-oktober. Stödet kan sökas av åländska företag och eventuella stöd som de fått av landskapsregeringen kommer inte att inverka på stödbeloppet, något som Veronica Thörnroos beskrev som en glädjande nyhet.

Som Ålands Radio tidigare rapporterat om var det åländska företag som fick avdrag eller helt avslag när de ansökte om statens tidigare kostnadsstöd ifall de tidigare beviljats landskapsregeringens likviditetsstöd.

- Det är mycket positivt att man frikopplar stödet från de stöd som landskapsregeringen beviljat, det är något vi har lyft fram då man arbetat med stöden. Det är helt rimligt och rätt. Det här gör att det blir en klar förbättring på Åland. Även om det finns ett behov av att retroaktivt gå igenom de beviljade stöden för våren så kommer detta i alla fall underlätta framledes, säger Ålands riksdagsledamot Mats Löfström i ett pressmeddelande.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »