Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 22 oktober, 2020 - 15:05Uppdaterad: torsdag, 22 oktober, 2020 - 17:14
  • Riksdagsledamot Mats Löfström. Arkivbild.

"Bara formaliteter kvarstår"

- Som jag ser det kvarstår bara formaliteter, säger riksdagsledamot Mats Löfström om att grundlagsutskottet idag började behandla Ålands höjda avräkningsgrund, en behandling som förväntas vara klar inom två veckor.

- Det här är målrakan. Vi har jobbat väldigt länge med det här och att få vår höjda avräkningsgrund är en stor del av förnyelsen av självstyrelselagen, säger Mats Löfström.
Förslaget om att höja avräkningsgrunden har redan fått stöd av såväl regerings- som oppositionspartier och i statsbudgeten inför nästa år räknar man redan med de knappa tio extra miljonerna som Åland ska få.
- Det är klart att inget är färdigt innan allt är färdigt, men rent realistiskt ser jag inte att det skulle finnas några hinder kvar, säger Mats Löfström

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »